Met 1600 mensen tegelijk planken op het voetbalveld van vv Noordscheschut? Dick Bosman doet volgend jaar op Koningsdag een poging om het wereldrecord te verbreken

1600 mensen tegelijk laten planken op het voetbalveld van vv Noordscheschut? Als het aan Dick Bosman ligt gaat dat volgend jaar lukken. Hij wil op Koningsdag het record van 1549 mensen die tegelijk aan het planken zijn verbreken.

Dick Bosman wil het wereldrecord planking verbeteren.

Dick Bosman wil het wereldrecord planking verbeteren. Foto: André Weima Fotografie

Het wereldrecord staat sinds 16 december 2011 op 1549 plankende mensen, behaald in Hongkong. Bosman deed op het voetbalveld van vv Noordscheschut op 30 april 2012 ook al een aanval op het record, maar dat werd met 600 man niet verbroken. Daarom hoopt de bakker van de Soete Suickerbol uit Noordscheschut het volgend jaar wel te redden.

Reünie

„Zie het als een soort reünie”, vertelt hij lachend. „Een paar weken terug kreeg ik een herinnering van onze poging in 2012 met 600 mensen. Ik vond dat het wel weer tijd was om een nieuwe poging te wagen. Planking is dan wel geen hype meer, maar het is wel leuk om het nogmaals te proberen. Ik hoop 1600 mensen zo gek te krijgen om te gaan planken.”

Bosman gelooft dat het nu wel gaat lukken. „In 2012 had je nog amper social media. Ja, je had Hyves en Facebook was er net. Nu hopen we het via social media bij veel mensen onder de aandacht te brengen.”

Guinness Book of Records

Op Koningsdag heeft iedereen natuurlijk van alles te doen, maar Bosman stelt de mensen die erover denken om zich aan te melden gerust. „Het duurt maar 2 minuten. Mensen denken dat ze de hele dag kwijt zijn, maar dat is niet zo. De notaris houdt toezicht en mijn doel is natuurlijk om met dit wereldrecord in het Guinness Book of Records te komen.”

1600 man past volgens Bosman makkelijk op het voetbalveld. „De voetbalvereniging doet graag mee. En omdat alles rond is, hoop ik op 27 april volgend jaar alles uit de kast te halen. We maken er een mooi feest van. En dan het liefst ook helemaal in het oranje uitgedost natuurlijk.”