1,4 miljoen kijkers voor documentaire Kinderen van Ruinerwold

Een jeugdfoto van de drie oudste kinderen van Gerrit Jan van D. Beeld: 'De kinderen van Ruinerwold'

De eerste aflevering van de vierdelige documentaireserie over het ‘spookgezin’ in Ruinerwold trok woensdagavond veel kijkers. Er keken ruim 1,4 miljoen mensen naar de aflevering op NPO1. Daarmee was het programma het derde best bekeken programma van de avond, zo meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO).

In oktober 2019 werd in het Drentse Ruinerwold een vader met zes kinderen uit een afgesloten ruimte van een boerderij gehaald, nadat één van de kinderen had aangeklopt bij een kroeg in de omgeving. Hij vroeg daar om hulp, waarna de politie werd ingeschakeld. Hij doet onder anderen in de documentaire zijn verhaal.

Ook de eerste aflevering van het derde seizoen Oogappels op NPO1 scoorde goed met 1.283.000 kijkers. Op SBS6 verschenen woensdagavond twee nieuwe programma’s op de buis. Het door Leonie ter Braak gepresenteerde Kinderen Kopen Een Huis ging veelbelovend van start met 723.000 kijkers. Het nieuwe programma van Johnny de Mol, De Mols Hoop, scoorde iets minder goed. Het programma trok 435.000 kijkers.

Oranje

Na het journaal van 20.00 uur (2,7 miljoen kijkers) werd de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Nederland het best bekeken. De wedstrijd, die Oranje met 4-2 verloor, trok 2.062.000 kijkers.

Nieuws

menu