1000 basisschoolleerlingen bezoeken educatievoorstelling in De Tamboer

Theatervoorstelling in Theater De Tamboer. Foto: Theater De Tamboer

Zo’n 1000 groep 5- en groep 6-leerlingen van basisscholen in de gemeente Hoogeveen bezochten maandag en dinsdag de educatievoorstelling Bliep Bliep in theater De Tamboer. In de coronaperiode was het bezoeken van schoolvoorstellingen door basisschoolleerlingen onmogelijk.

Sinds januari bezoeken regelmatig leerlingen van allerlei basisscholen uit Hoogeveen, Tiendeveen, Noordscheschut, Hollandscheveld, Nieuwlande, Stuifzand en Pesse het theater weer.

Bliep Bliep

Theatergroep Dender presenteert met Bliep Bliep zogenaamd cartoontheater: een mix van fysiek theater, livetekeningen en livemuziek. In de voorstelling schaft een meneer een robot aan voor huishoudelijke klusjes. Dan gebeurt waarvoor veel mensen bang zijn: de robot neemt langzaam maar zeker het leven van de man over. Waar zit de stopknop?

De leerlingen kregen de vraag voorgeschoteld hoe de toekomst er volgens hen uit zou gaan zien en in hoeverre robots de macht gaan overnemen. Met fysieke slapsticks en geluiden op het podium, bliezen acteurs Jasper van der Heijden en Ronald Wolthuis herkenbare situaties op tot absurde proporties.

Nieuws

menu