‘Ladies-bingo’ brengt duizenden euro’s op voor Voedselbank

Bingo van de Ladies Circle met Jeffrey Kuipers. Foto: Andre Weima Fotografie

Een mix van plezier, show, serieus nummertjes stempelen en ook het besef dat de tekorten aan eten bij Hoogeveense huishoudens én de Voedselbank een heet hangijzer is: dat was de Klompen en Pumps-bingo gisteravond.

De Ladies Circle ‘54 uit Hoogeveen houdt regelmatig acties voor een goed doel. De dames van de serviceclub maken zich zorgen over de toenemende armoede in Hoogeveen. Ze staan er niet alleen in. De 150 plekken voor de Klompen en Pumps-bingo waren in heel korte tijd volgeboekt. „Er werden ook veel bingoboekjes en loten verkocht”, vertelt Aniek Metselaar van de organisatie vanmorgen. Vooralsnog lijkt de bingo 5500 euro te hebben opgebracht voor de Voedselbank. Met zanger Jeffrey Kuipers, die aandacht voor mensen in een benarde positie zelf ook erg belangrijk vindt, had de Ladies Circle een enhousiaste showmaster. En terwijl de Hoogeveense zanger ook zorgde voor entertainment, stempelden de vele verklede bingo-fanaten er fanatiek op los.

Sponsors

„Met 150 man zat de zaal, die we van de De Schildhoeve mochten gebruiken, ramvol.” Dankbaar is de organisatie ook voor de vele sponsors die de bingo mogelijk hebben gemaakt. We hadden echt een mooi prijzenpakket, ook voor de verloting.”

Komende tijd wordt de precieze opbrengst van de bingo bekend. „Maar eigenlijk is het nooit genoeg. Armoede kan iedereen treffen, dat is nu duidelijker dan ooit.”

Nieuws

menu