‘De Afvalruimers’ mobiliseren vriendjes en houden grootse opruimactie in Krakeel

Kinderen uit de wijk Krakeel maken korte metten met zwerfafval. Foto: Sylvia Kamman

Papiertjes, lege pakjes, blikjes en ander zwerfafval. Djoah Snippe en zijn vriendje Thomas Hartgers vinden het maar niets dat al die troep rondslingert in hun wijk Krakeel.

Onder de naam ‘De Afvalruimers’ maken de jongens al maanden schoon in Krakeel, met behulp van eigen ontworpen afvalruim-skelters met afvalbakken en grijpers.

„Djoah zag op school een meester afval ruimen met een grijper. Dit leek hem ook wel wat! Want Djoah is gek op de natuur en snapt niet dat mensen niet wat zuiniger zijn op die mooie natuur van ons”, vertelt zijn moeder Denise. „Zo heeft hij vorig jaar een lege-flessenactie georganiseerd op school voor het Wereld Natuur Fonds.”

Onlangs kreeg hij het idee om een opruimdag te organiseren. Zijn vriend Thomas was ook direct van de partij! „Ze hopen nu meer kinderen bewust te maken van alle troep die er ligt en hoe slecht dit is voor de natuur. Djoah heeft flyers gemaakt en die hebben ze samen in de buurt opgehangen. Ook in de nieuwsbrief van school werd het bericht over de ‘Houd Krakeel Schoon - opruimdag’ gedeeld.”

Gisteren was het zo ver. Om 15.00 uur werd verzameld bij mfc De Magneet. De groep kinderen die kwam helpen was voor velen verrassend groot, bijna twintig kinderen gingen aan de slag. Meerdere volle vuilniszakken was de ‘buit’ van de kinderen. Aan lekkernijen was ook gedacht. De wijkbeheerster Sylvia Kamman trakteerde op ijsjes, supermarkt Coop had gezorgd voor drinken en koekjes (en afvalzakken) en ook De Magneet was blij met het initiatief en bood het een lekkere snack aan.

Nieuws

menu