‘Best presterende bieb van Nederland’ levert opnieuw kwaliteit. Hoogeveen boekenwalhalla krijgt keurmerk

Directeur Raquel García-van der Walle met het keurmerk. Foto: Bibliotheek Hoogeveen

De Bibliotheek Hoogeveen werd in 2018 verkozen tot ‘Best presterende bieb van Nederland’ en opnieuw heeft de bibliotheek een officieel kwaliteitscertificaat mogen ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). De bieb voldoet daarmee aan alle kwaliteitsnormen.

De Bibliotheek Hoogeveen scoorde op veel onderwerpen goed. Met het certificaat heeft de bibliotheek de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Met vertrouwen de toekomst tegemoet

Directeur Raquel García-van der Walle: „Na recent onderzoek weten we dat de Bibliotheek bovengemiddeld gewaardeerd wordt door onze klanten. Deze volwaardige certificering is een bevestiging dat we met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen. En zeer welverdiende steun in de rug voor het team en aanmoediging om ons te blijven inzetten voor een kansrijke Hoogeveen”, vertelt de directeur in een persbericht.

Hoogeveners van jong tot oud maken frequent gebruik van de diensten die de Bibliotheek aanbiedt, vaak in samenwerking met de partners in het onderwijs, de culturele sector of het sociale domein.

In 2020 maakte de Hoogevener gemiddeld acht keer gebruik van de diensten van de bibliotheek. In een ‘gewoon’ jaar voor corona was dit tien keer zo veel.

Nieuws

menu