Welke Hoogevener breng het verhaal van het eenzame zoutvaatje tot leven? Theaterproject Kringlopera komt naar Hoogeveen

Een eerdere ' Kringlopera', hier in Zwolle.

Een eerdere ' Kringlopera', hier in Zwolle. Foto: Erik Franssen

Een kringloopwinkel zit vol verhalen. Het eenzame pepervaatje zonder zoutvaatje, dat nietszeggende bijzettafeltje of die heerlijke luie stoel. Ze hebben allemaal een eigen geschiedenis. Van dat gegeven maken de makers van De Kringlopera gebruik.

Komend jaar wil Het Goed samen met professionele theatermakers van Kasko én inwoners van Hoogeveen ook de kringloopspullen in Hoogeveen tot leven wekken.

„Vanaf januari 2023 gaan we samen de voorstelling vormgeven”, legt een medewerker van Kasko uit. Het is de bedoeling dat Hoogeveners met theater en muziek de voorstelling gaan vormgeven. Daarom wordt nu al gezocht naar liefhebbers.

Informatieavond

Wie het leuk lijkt om mee te doen als speler, zanger, schrijver, muzikant, kostuumontwerper of vrijwilliger kan de informatieavond op maandag 12 december bezoeken. Deze begint om 19:00 uur in kringloopwarenhuis Het Goed aan de Kanaalweg 2.

Aanmelden voor de informatieavond kan via www.kasko.nl/kringlopera . Voor alle vragen kunnen geïnteresseerden ook terecht bij projectleider Marinthe de Hek, via productie@kasko.nl .

De voorstellingen vinden plaats op 30 juni, 1 en 2 juli 2023 in kringloopwarenhuis Het Goed in Hoogeveen.