Tuinen zondag te bezichtigen

De tuin van Chris Bruinsma. Foto: Chris Bruinsma

De vier tuinen van de Drentse Hooglanden zijn zondag 7 augustus weer te bezoeken zonder afspraak vooraf. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers welkom. Het is de laatste open dag van het tuinseizoen.

De tuinen verschillen in grootte en diversiteit en kunnen een inspiratiebron zijn voor tuinliefhebbers . De vier eigenaren zijn lid van de Nederlandse Tuinenstichting en de stichting Het Tuinpad Op en trekken jaarlijks veel tuingroepen naar Drenthe.

Aan de Ommerweg 54 in Zuidwolde is de tuin van Chris Bruinsma te bezoeken. Deze tuin is omgeven met markante heggenstructuur met daarbinnen weelderige borders, vijvers met grote plantengroepen, grassen, hier en daar kunst en verrassende doorkijkjes.

In Ruinen is de tuin Noamdhuusie van Harm en Tina Echten aan de Oosterstraat 24 open Een romantische cottagetuin met oude vruchtbomen en heemplanten, overal kunst in de tuin en expositieruimte.

In Elp is Vlijtig Loesje gelegen. Deze landschapstuin wordt omringd door monumentale eiken, fraaie borders, vijvers en kunst van Loes Barendregt .

De Roos van Hijken te vinden aan de Meerweg 4 in Hijken. Kleurrijke tuinen met vaak verrassende combinaties oude boomgaard en kunst van de eigenaars.

Nieuws

menu