Tom Dorbeck exposeert ter ere van zijn 80ste verjaardag

Een werk van Tom Dorbeck. Foto: Tom Dorbeck

Beeldend kunstenaar Tom Dorbeck uit Ruinerwold heeft ter ere van zijn 80ste verjaardag een overzichtstentoonstelling ingericht in het gemeentehuis in Zuidwolde.

Bezoekers kunnen tot eind augustus zijn oeuvre bewonderen. Een oevre dat in een tijdsbestek van zestig jaar flink is gegroeid.

De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te zien. De officiële opening van de tentoonstelling is vrijdag 17 juni om 15.30 uur. Cultuurwethouder Albert Haar verricht de opening.

Tom Dorbeck verwachtte dat zijn toekomst bij architectuur zou liggen. Hij begon dan ook als bouwkundig tekenaar en ontwerper. De beeldende kunst, waarmee hij zich steeds meer was gaan bezighouden, won het tenslotte van de architectuur.

Als 17-jarige kwam hij in Bergen terecht, waar hij de Larense Schoolschilder Jaap Sax leerde kennen met wie hij bevriend raakte. Met hem bracht Tom vele uren in het atelier door. Op voordracht van Jaap en andere collega’s werd Dorbeck werkend lid van het Kunstenaars centrum Bergen (KCB).

Ontwikkeling creativiteit

Op nummer 1 stond en staat voor Dorbeck de ontwikkeling van creativiteit van de medemens. Daarom gaf hij gedurende 36 jaar cursussen in die richting en was hij leraar culturele vorming.

Dorbeck woont sinds 1996 in Berghuizen in gemeente De Wolden. Na de gemeentelijk herindeling kwam er een nieuw gemeentehuis in Zuidwolde. Tom Dorbeck nam de coördinatie op zich van de uitvoering van de zogenaamde 1%-regeling (1 procent van bouwkosten van een overheidsgebouw moet besteed worden aan kunstzinnige aankleding). Samen met zijn Drentse collega Delia Bremer heeft hij hier invulling aan gegeven.

Dorbeck heeft veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan, kijk voor meer informatie op: www.tomdorbeck.com

Nieuws

menu