Tien acts treden op tijdens de 15de editie van het Bluesfestival in De Tamboer in Hoogeveen; de voorverkoop is gestart 

Thomas Toussaint speelt dit jaar op het Bluesfestival Hoogeveen. Foto: Dennis Koomen

Deborah Bonham Band, Jo Harmen en Thomas Toussaint Band spelen zaterdag 14 mei op Bluesfestival Hoogeveen in theater De Tamboer. De Tamboer belooft op dit festival tien bluesacts op vier podia.

Voor de 15de editie van het Bluesfestival werden eerder al de legendarische bluesrockband Ten Years After, de Australische gitaarvirtuoos Rob Tognoni en de veelgevraagde zangeres Emily Hill bevestigd.

‘Deborah Bonham is één van de beste blues-, rock- en soulzangeressen van het Verenigd Koninkrijk. De zus van Led Zeppelin-drummer John Bonham is gezegend met een krachtige stem en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Ze bracht al meerdere succesvol ontvangen albums uit en ontving staande ovaties voor haar concerten’, aldus De Tamboer in een persbericht. Ze speelde onder meer in de USA Stars Align Tour met Paul Rodgers, Jeff Beck en Ann Wilson.

‘Gitarist Peter Bullick wordt al jarenlang geroemd om zijn gepassioneerde, uitzonderlijke gitaarspel. Tijdens de vele shows in heel Europa ontwikkelde hij zijn eigen stijl, geïnspireerd door Rory Gallagher, Paul Kosoff en andere gitaristen. Deborah en Peter sloegen de handen ineen voor hun nieuwe bluesrock album Bonham-Bullick.’ Op het Bluesfestival in De Tamboer brengen ze deze nieuwe songs ten gehore.

De vier jonge muzikanten van de Thomas Toussaint Band komen uit verschillende windstreken en vonden elkaar in hun gemeenschappelijke passie voor blues en roots. ‘Met ontembare gedrevenheid spelen de mannen blues zoals deze bedoeld is. Chicaco blues, swing, Louisiana swamp, rock ‘n’roll en New Orleans R&B. Blues is en blijft actueel, voor iedere leeftijd.’

Thomas Toussaint ontving de Award voor Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland. Samen met zijn band timmert hij hard aan de weg. ‘Thomas Toussaint Band zoekt de grenzen van het genre op, zonder de essentie en context van de blues te verliezen.’

Jo Harman

Jo Harman wordt gezien als één van Europa’s beste vocalist-componisten, die al op vele prestigieuze, internationale festivals en podia speelde. The Mirror noemde Jo Harman de ‘beste vrouwelijke soul blues stem’ van het Verenigd Koninkrijk.

Haar muzikale carrière kende al vele hoogtepunten. Zo ontving ze de ‘Best Blues Album of the Year’ award voor het debuutalbum Dirt on my tongue van Proper Music Discribution Group. Het nummer When we were young werd een succesvolle single op BBC Radio en Europese radiostations. Eén van de vele hoogtepunten van Jo Harman, was haar optreden voor en met Joan Baez op Amnesty Internationals ‘Ambassador of Conscience awards’. Ook opende ze het Live Nation Bluesfest in de 02 Arena.

Nieuws

menu