Stageband Jazz Orchestra speelt 'De Pandemie' bij Scala in Hoogeveen

Stageband Jazz Orchestra Foto SJO

Hoe voelde de lockdown voor musici? Marco Kerver, Groninger componist en arrangeur, vertaalde deze tijd in muziek en woord in een avondvullende jazz-suite ‘De Pandemie’

Deze wordt uitgevoerd in Hoogeveen op zondagavond 12 februari in de concertzaal van muziekschool Scala aan de Markt aanvang 20.00 uur. Het concert is zonder pauze en duurt ongeveer 80 minuten. Tickets aan de deur of via www.jazzsuite.nl.

Wanhoop en boosheid

Het is de vierde jazz-suite die Kerver speciaal schreef voor het Stageband Jazz Orchestra uit Groningen. Het orkest neemt de toehoorder mee langs de gevoelens van frustratie, wanhoop, boosheid en blijheid die de culturele sector tijdens de Corona-jaren heeft gevoeld vanaf de plotselinge stilte, de eerste beperkte optredens tot de volledig hervonden vrijheid. Door de Nederlandse teksten is het verhaal uitstekend te volgen.

Roots in Hoogeveen

Marco Kerver heeft in muzikaal opzicht veel aan Hoogeveen te danken. Tijdens zijn middelbare schooltijd aan het Menso Alting College werd de passie voor muziek gevoed. Door de muziekschool met docenten als Ed Wennink en Martin Oosterwijk. Hij speelde in de jaren ‘80 veel in vele Hoogeveense bands. Met meerdere muzikanten uit die tijd heeft hij nog steeds contact. Na zijn middelbare schooltijd verhuist Kerver naar Groningen voor onder andere een conservatorium opleiding. De band met Hoogeveen blijft bestaan omdat zijn ouders daar zijn blijven wonen.

Nieuws

menu