Nieuw project Vocalin Drenthe met concerten in Hoogeveen, Emmen en Assen

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto Pixabay

Projectkoor Vocalin Drenthe start zaterdag 21 januari met het project ‘Klanken en kleuren; via Gounod naar Van Gogh’.

Op het programma staan het Pater Noster (Onze Vader) en de Caeciliamis van Charles Gounod. Caecilia is de beschermvrouw van de muziek. Aan het eind van de vijftiende eeuw wordt zij voorgesteld als patrones van (kerk)musici en orgelbouwers. In katholieke landen en streken dragen veel koren, fanfares, harmonieën en andere muziekensembles de naam Sint Caecilia.

De Caeciliamis is het bekendste werk van Charles Gounod op het gebied van kerkmuziek. De mis heeft een grote orkestbegeleiding, waardoor dit populaire werk niet vaak wordt uitgevoerd. 2023 is het Van Goghjaar en omdat Gounod en Van Gogh elkaar kenden, wordt er verbinding gezocht met de schilderkunst door amateurschilders uit de regio uit te nodigen.

Solisten

Er zijn drie concerten gepland in maart in Emmen, Hoogeveen en in Assen. Aan de concerten werken de volgende solisten mee: Sopraan Judith Sportel, tenor Aart Mateboer en bas Joep van Geffen. Koor en solisten worden tijdens het concert begeleid door Ensemble Conservatoire uit Zwolle.

Er wordt vanaf 21 januari gerepeteerd. Van de deelnemers wordt thuisstudie verwacht. Meer informatie over het project  en opgeven kan op de site  www.vocalindrenthe.nl