Pieter Zandvliet exposeert in Delibre

Pieter Zandvliet exposeert in Delibre Persfoto Pieter Zandvliet

Jan Willem Pieter Zandvliet exposeert van 3 maart tot 28 april in Galerie Delibre, in de Drentse Werf. Zandvliet is woonachtig in Nieuwleusen maar geboren in Leiden (1969).

Zijn werk kenmerkt zich door zijn zwarte kaderlijnen, vaak opgevuld met dun gelijnde figuren. Naast een lijnendans waarmee hij mensen vaak op het verkeerde been zet, vergroot hij de verwarring door patronen en contrasterende kleuren. Verzamelaars van zijn kleurrijke werken laten vaak weten dat ze iets nieuws ontdekt hebben in een schilderij, soms pas jaren na aankoop van een werk.


De kunstenaar streeft ernaar mensen te verrassen en te verwarren met zijn kunst, net zoals hij zelf vaak in de war raakt door de normale situaties voor de meeste mensen. Hij heeft autisme en probeert de bezoeker van zijn tentoonstellingen mee te nemen in hoe hij naar de wereld kijkt. De lijnen die hij trekt in zijn werken ervaart hij elke keer als reis, zo reist hij door naar de absurde romans die hij schrijft en de muziekprojecten waar hij aan meewerkt. Hij is van die verwarring gaan houden. Zijn werk is over de hele wereld getoond in galeries en diverse musea.

Vrijdag 3 maart vanaf vier uur kunnen geïnteresseerden zijn overzichtsexpositie met meer dan 20 werken te bezichtigen. Ook te bezoeken tijdens kantooruren in Galerie Delibre/de Drentse Werf, Vos van Steenwijklaan 75 in Hoogeveen.

Nieuws

menu