Optredens, verrassingen en kinderactiviteiten tijdens Nationaal Theaterweekend bij theater De Tamboer

Linda Westra komt haar twee werelden uitbeelden. Foto Theater de Tamboer

Theater de Tamboer houdt op zaterdag 28 januari een open theaterdag. Deze open dag wordt gehouden tijdens het Nationale Theaterweekend. De dag staat volgepland met optredens, verrassingsacts en activiteiten, die een blik werpen op het theaterjaar 2023. De dag begint om 13.00 uur en stopt rond 17.00 uur. In de avond presenteert cabaretier Pieter Jouke wat bezoekers kunnen verwachten van de tweede helft van het theaterseizoen.

In de foyer is voor de hele middag van alles gepland. Kinderen kunnen er kleuren, luisteren naar verhalen en zich laten schminken. Ook zal de cast van de jeugdmusical Robin Hood langskomen.

Dit jaar staat in het teken van Vincent van Gogh. Hij heeft 140 jaar geleden drie maanden door Drenthe gereisd en dat wordt groots gevierd met een interactieve kunstexpositie. Er zullen verschillende kunstenaars aanwezig zijn die hun kracht putten uit werken van Van Gogh. Daarnaast zijn er optredens tussen 13.30 en 16.30 uur.

Linda Westra zingt en vertelt tijdens zo’n optreden over haar leven als beeldend kunstenaar en muzikant. Deze twee werelden zijn in elkaar vervlochten. Begeleidt door twee muzikanten zal zij op een speelde manier haar kunst tot leven wekken. Beeldend kunstenaar Daniëlle Davidson en accordeonist Hans van der Maas brengen verf, klanken en moderne technieken samen. Het samenspel van ritme, beeld en geluid, rondom de onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft.

Op de Open Dag is er ook een kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Om 13.30 uur en 15.30 uur starten de rondleidingen door het theater. Het reserveren voor een rondleiding kan via www.detamboer.nl .

Nieuws

menu