Bevlogenheid is het handelsmerk van muziekdocent Wim Tharner. 'Muziek is het voedsel van de liefde' | serie Passie voor Muziek (7)

Hij is net terug van een fietsvakantie in Zwitserland en ziet er gebruind en afgetraind uit. Nu hij weer thuis is in Hoogeveen, zal de piano in de hoek van de kamer niet lang onbespeeld blijven. „Ik word verdrietig als ik een tijdje niet heb gespeeld.”

Wim Tharner is er vooral om zijn leerlingen te helpen en wegwijs te maken in een almaar veranderende maatschappij.

Wim Tharner is er vooral om zijn leerlingen te helpen en wegwijs te maken in een almaar veranderende maatschappij. Foto: Wilbert Bijzitter

Wim Tharner (61) gaat zijn bezoek voor naar de tuin met een prachtig uitzicht op het water. De zon staat hoog aan de hemel, op het terras in de schaduw is het nog lekker koel. Hij serveert verse koffie en neemt zelf een glas thee. Korte spijkerbroek, grijs T-shirt. Jongensachtige uitstraling, open blik, gepassioneerde prater. Muziekdocent aan het Roelof van Echten College in Hoogeveen, gecertificeerd Reikipractitioner en soundhealer, een behandelvorm waarbij klank en trilling werken op lichaam en geest. De link met muziek is snel gelegd: resonantie, trillingen. Muziek als heling. Wim, op overtuigende toon: „Je kunt er een beter mens van worden.”