Metal Battle komt naar het Podium in Hoogeveen

Het Podium in Hoogeveen. Foto: NDC mediagroep

De Metal Battle komt op vrijdag 24 maart om 20.30 uur naar Het Podium in Hoogeveen.

De Metal Battle is Nederlands eerste landelijke metalbandcontest. Het doel van de wedstrijd is om beginnende bands de kans te geven zichzelf live ‘in the picture’ te spelen.

Entree voor de Metal Battle is gratis, de deuren openen om 20.00 uur. Meer informatie op hetpodium.nl.

Historie

De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) heeft de Metal Battle in 2001 bedacht en voor het eerst georganiseerd. De EHBO en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar toen uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. De winnaar van deze eerste editie was de Zutphense band Slayne. Het idee van de battle sloeg aan en langzamerhand groeide de wedstrijd uit tot wat het nu is.

Ondertussen heeft de EHBO het stokje overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest. De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland, met 48 bands in twaalf voorrondes, verspreid over het hele land. Er zijn drie halve finales, waarin telkens vier bands strijden om de winst. De drie winnaars van die halve finales komen uiteindelijk uit in de grote finale de op 20 mei in Estrado te Harderwijk wordt gehouden.

Nieuws

menu