Machine de Cirque| La Galerie

Machine de Cirque.

Machine de Cirque. Foto: William Théberge

Wit. Helemaal wit. Bij een smetteloze tentoonstelling wordt elk vleugje kleur direct opgeruimd. Iedereen verheugt zich op de terugkeer naar de absurd monochrome perfectie. Maar beetje bij beetje lijkt er iets mis te gaan, lopen er dingen in de war. Tijdens de voorstelling La Galerie van zaterdag 29 april in De Tamboer wil Machine de Cirque het publiek verbijsteren.

Tijdens de voorstelling steken de bezoekers langzaamaan over naar een andere wereld: de set keert binnenstebuiten. De kleur keert terug, maar dit keer is het onuitwisbaar.

Onder leiding van regisseur Olivier Lépine nemen zeven circusartiesten van wereldklasse en een multi-instrumentalist je mee naar de buitenste randen van kunst. Met adembenemende acrobatiek en verleidelijke livemuziek belooft Machine de Cirque een verbijsterende, ongewone tentoonstelling!

In 2013 werd Machine de Cirque opgericht op initiatief van circusartiest en civiele technicus Vincent Dubé. Hij bundelde zijn krachten met circusartiesten als Raphaël Dubé, Yohann Trépanier, Ugo Dario, Maxim Laurin en multi-instrumentalist Frédéric Lebrasseur. Machine de Cirque speelde wereldwijd shows, waaronder in Frankrijk, Japan, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Roemenië, de Verenigde Staten, Nederland, België en nog veel meer. Het gezelschap wordt geroemd om haar combinatie van livemuziek, theatrale kunst en vindingrijkheid.