Kunstroute gaat op weg naar Vincent - Anneke Schepers (deel 2)

Anneke Schepers Anneke Schepers

De Kunstroute Hoogeveen gaat op weg naar Vincent. Komend jaar staat in het teken van Van Gogh en dat wil de kunstenaarsorganisatie niet aan zich voorbij laten gaan. Op weg naar Vincent is dan ook het thema dit jaar van de Kunstroute. De kunstenaars is gevraagd zich door deze Nederlandse kunstenaar te laten inspireren, net zoals de organisatie ook later het komend kunstseizoen ook de Hoogeveners gaat uitdagen.

Hoogeveen wil mensen vooral laten inspireren door de drie ontbrekende schilderijen waarover Vincent schrijft aan z’n broer Theo. De komende weken komen diverse lokale kunstenaars aan het woord over Vincent en hun visie op zijn werk.

Deze week: Anneke Schepers uit Geesbrug, die veel creatieve hobby’s heeft waaronder schilderen.

Heb jij iets met Van Gogh?

Zeker heb ik wat met van Gogh. En nu heb ik mij er nog meer in verdiept omdat het thema van de kunstroute dit jaar luidt Op weg met Vincent

Ben jij al op zoek gegaan hoe Vincent jou zou kunnen inspireren?

Zelf schilder ik vooral realistisch en met voorkeur bloemen .Door de bekende zonnebloemen van Van Gogh ben ik geïnspireerd geraakt om voor de kunstroute van dit jaar ook zonnebloemen te gaan schilderen en deze centraal te stellen bij mijn expositie.

Wat inspireert jou in de werken van Vincent en heb je ernaar uitgekeken?

Wat mij inspireert aan de werken van Van Gogh is ook vooral om te weten wie er achter de man Vincent schuil gaat. Hij hield erg van de natuur. Door het gebruik van de kleur in zijn schilderijen liet hij zijn gevoel spreken. Hij schilderde bijvoorbeeld het beroemde werk ‘de aardappeleters’ voornamelijk met donkere kleuren . Dit in een tijd dat hij nogal depressief was. Het is een schilderij waar echt een ziel in zit.

Hoe ver ga jij in jou kunstuitingen of anders gezegd , leg jij daar veel persoonlijke momenten voor opzij?

Doordat ikzelf steeds meer ‘ruimte’ maak om te schilderen ben ik mijzelf ook meer aan het ontwikkelen. Het geeft mij voldoening als er een mooi eindresultaat is ontstaan. Ik geniet van de weg daar naar toe.

Gaat het werk van Van Gogh ook iets in jou losmaken denk je?

Het werk van Van Gogh heeft zeker bij mij wat losgemaakt Ik vind de bekende werken als ‘de aardappeleters, ‘amandelbloesem en natuurlijk de ‘zonnebloemen’ mooi. Maar ook de andere werken die hij in zijn korte leven heeft gemaakt inspireren me. Het zijn ongeveer 900 werken. Vincent Van Gogh, een verhaal van een onbegrepen, eigenwijze doorzetter. Hij ging vooral door in waar hij goed in was.

Nieuws

menu