Khalif Wailin’ Walter, Mojo Man en Terryman Band op Bluesfestival Hoogeveen

Khalif Wailin' Walter. Foto: Aigars Lapsa

Khalif Wailin’ Walter, Mojo Man en Terryman Band zijn bevestigd voor het Bluesfestival Hoogeveen op zaterdag 14 mei in De Tamboer. Daarmee is de line up van het festival compleet. Eerder werden Ten Years After, Deborah Bonham Band, Jo Harman, Thomas Toussaint Band, Rob Tognoni en Emily Hill al bevestigd.

Khalif Wailin’ Walter behoort tot de nieuwe generatie bluesartiesten uit Chicago die de traditie voortzet. Zijn zang en gitaarwerk doet denken aan bluesgrootheden als Otis Rush, Albert King en Lonnie Brooks. Met Lonnie als mentor is de muziek van Khalif Wailin’ Walter diep geworteld in de elektrische gitaarblues van Chicago. Met zijn vijfkoppige band toont Kalif hoe muzikaal divers hij is. Hij vermengt de big band blues van de jaren ’40 met Texas bluesorkesten, moderne funk en innovatieve arrangementen. De band brengt een fijne mix van swing, funk, soul, gospel en rock, overgoten met een Chicago blues-sausje.

Mojo Man

Aangevoerd door de charismatische zanger Marcel Duprix dendert het tienkoppige collectief Mojo Man vol bravoure door een stamppot van dampende rock, soul en rhythm & blues. Met een blazerssectie vol tetterende trompetten en sapcentrifugerende saxofoons. Hun muziek doet ook denken aan Black Crowes en een vleugje Stax. De sound is herkenbaar en wijkt af van de massa. Mojo Man brengt muziek in pure, ongepolijste vorm, recht voor de raap.

Terryman Band

De uit New York City afkomstige singer-songwriter Terryman staat bekend als fabuleuze performer. Vrouwen houden van zijn soulvolle stem, mannen van zijn gitaarspel. Terryman speelde onder meer met John Lennon, Debbie Harry & The Waterboys en deelde de kleedkamer ooit met Jimi Hendrix en Janis Joplin. In zijn blues, soul en rootsmuziek doorklinkt zijn levenservaring. Deze blues- en soulman combineert hartverscheurende ballads met mooie groove en swing. Tegelijkertijd is hij een weergaloze showman.

Kaarten voor het Bluesfestival zijn verkrijgbaar via detamboer.nl

Nieuws

menu