Juliana - De Bazuin geeft zomerconcert

Jubileumconcert Juliana de Bazuin in De Marke.

Jubileumconcert Juliana de Bazuin in De Marke. André Weima

De muzikanten van Juliana - De Bazuin geven 18 juni in mfc De Opsteker een zomerconcert. Aanvankelijk zou dit een voorjaarsconcert zijn maar aan het begin van het jaar was nog onzeker of dit door kon gaan.

De muzikanten hebben er na ruim 2 jaar echt zin in. Speciaal voor dit concert heeft de slagwerkgroep van dirigent Jurjen Zitman hun toch al veelzijdige repertoire uitgebreid met een aantal spectaculaire visuele lichteffecten. „Daarmee wordt een extra dimensie toegevoegd aan de vingervlugge slagtechnieken. Hebt u wel eens een “lichtharp” gehoord of gezien? Als het antwoord nee is moet u zich op 18 juni echt laten verrassen door deze spectaculaire lichtshow. En niet alleen de lichtshow, maar ook de keuze van herkenbaar repertoire maakt ook dit concert weer meer dan de moeite waard”, vertelt Ben de Jonge van de muziekvereniging enthousiast.

De nieuwe orkestdirigent Jan Schoonhoven is inmiddels al niet zo nieuw meer, maar sinds zijn aanstelling in de tweede helft van 2020 is dit wel de eerste keer dat hij samen met het orkest optreedt voor publiek. Hij vervangt Inge Donker die meer dan 10 jaar leiding heeft gegeven aan het fanfareorkest. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij al veel vooruitgang in de speeltechniek bij de blazers bereikt en samen met hen een geheel nieuw repertoire ingestudeerd. Gewijde muziek, meeslepende ballads, blues nummers en stevige rockmuziek: het komt allemaal voorbij op 18 juni.

Entreekaarten zijn bij de ingang van de zaal verkrijgbaar, donateurs van Juliana - De Bazuin krijgen op vertoon van hun donateurskaart 50 procent korting. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.