Hendrik Groen: Opgewekt naar de eindstreep te zien in De Tamboer Hoogeveen

Hendrik Groen komt naar de Tamboer. Foto: Raymond van Olphen

Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Zaterdag 25 februari komt de voorstelling ‘Opgewekt naar de Eindstreep’ naar De Tamboer in Hoogeveen.

Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: Hendrik wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen zijn best om grip te houden op het leven. Een ontroerende komedie met grappige en aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10), zijn trouwe vrienden.

Meer dan half miljoen exemplaren verkocht

De cast bestaat uit jonge acteurs, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor Beau Schneider. Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in De Tamboer was het succes ongekend. De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond in het hele land vol.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl

Nieuws

menu