Grote quilttentoonstelling in wijkgebouw De Weideblik in Hoogeveen

Vrijwilligers hangen de laatste werkstukken op voor de komende quilt- en keramiektentoonstelling in De Weideblik. Foto: Andre Weima Fotografie

De quilt en keramiekgroepen van wijkvereniging De Weide houden vrijdag 30 september en zaterdag en zondag 1 en 2 oktober een grote expositie in het wijkgebouw.

De wijkvereniging heeft ervoor gekozen dit jaar de catalogus digitaal aan te bieden. Bij de ingang komt een QR code te hangen waarmee toegang wordt verkregen tot de catalogus. Voor mensen die geen QR code kunnen scannen is een aantal leenexemplaren van de catalogus beschikbaar.

Gezamenlijk werkstuk

De expositie wordt geopend door Marjolein van den Oudsten, hoofdredacteur van het Quilt Nieuws, het landelijke kwartaalverenigingsblad van het Quiltersgilde en wordt een gezamenlijk werkstuk onthuld.

In de grote zaal op de begane grond, de hal en twee zalen op de eerste verdieping zijn ongeveer 150 quilts te zien. In elke ruimte staan ook keramieken objecten. Ook is er een stand van de quiltwinkel aanwezig en worden er demonstraties handquilten en machinaal quilten gegeven. In de keramiekruimte worden ook verschillende demonstraties gegeven.

Verloting

Ook is er een verloting met als hoofdprijs een grote quilt. De opbrengst hiervan gaat naar het Toon Hermans Huis.

De tentoonstelling is op vrijdag geopend van 15.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is 5 euro inclusief een kopje koffie.

Nieuws

menu