Grijs Gedraaid is genieten voor alle generaties, het kan binnenkort in De Tamboer

Marcel Veenendaal, zanger van DI-RECT opent de middag onder begeleiding van strijkorkest Kamerata Zuid.

Marcel Veenendaal, zanger van DI-RECT opent de middag onder begeleiding van strijkorkest Kamerata Zuid. Foto: Persfoto Grijs Gedraaid

De voorstelling Grijs Gedraaid zit vol nostalgie en verbindt alle generaties door middel van muziek, beweging en creatie. „Het is de perfecte gelegenheid om (groot)ouders, buurman of tante te trakteren op een unieke ervaring”, stelt een medewerker van De Tamboer waar de voorstelling op donderdag 22 december (14.00 uur) op de planken staat.

Marcel Veenendaal, zanger van DI-RECT opent de middag onder begeleiding van strijkorkest Kamerata Zuid. Eigen nummers worden afgewisseld met klassieke stukken en oud-Hollandse liedjes zoals ‘Het Dorp’. Meezingen mag. Daarna is het tijd voor beweging vanuit de theaterstoel onder begeleiding van danser en choreograaf Andrew Greenwood van Switch2Move. Met zijn bewegingsprogramma zet hij de deur open voor onderling contact tussen jong en oud. Het einde van de voorstelling bestaat uit een verrassende creatieve activiteit onder leiding van Eva Durlacher: welke muziek heb jij vroeger grijs gedraaid en welke herinneringen komen boven?

Muziek verbindt

Grijs Gedraaid is genieten voor jong en oud. De perfecte gelegenheid om samen in het theater onvergetelijke herinneringen te maken. „We hopen met dit programma ouderen naar het theater te trekken die we er normaal niet zo vaak zien. Het liefst omdat ze worden meegenomen door kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes, buren of andere bekenden. We willen dat jong en oud er samen op uit gaat om mooie herinneringen te maken. Deze voorstelling is namelijk bedoeld voor alle generaties”, zegt Marieke Machado, zakelijk leider van Kamerata Zuid.