Geert Oldenbeuving brengt thema 'klanken en kleuren' tot leven tijdens optreden projectkoor Vocalin Drenthe in de Goede Herderkerk

In de Goede Herderkerk in Hoogeveen was het zondagmiddag een lust voor het oog én oor. In het teken van het Van Goghjaar, werkte het projectkoor Vocalin Drenthe, voor één keer samen met kunstschilder Geert Oldenbeuving. De kunstenaar liet zich leiden door de klanken van werken van Gounod.

Geert Oldenbeuving schildert een doek ter ere van Vincent van Gogh.

Geert Oldenbeuving schildert een doek ter ere van Vincent van Gogh. Foto André Weima

„Ik heb een avond van mijn leven gehad”, vertelt de kunstenaar na afloop. Nu schildert de Hoogeveense kunstenaar wel vaker op muziek met publiek erbij (action painting), maar deze avond raakte de muziek hem extra diep. „Het was glashelder. Het was echt prachtig en zo’n orkest”, verzucht hij. Na een repetitie had hij al besloten dat er in ieder geval geel en blauwe verf op zijn palet moest zitten. Als verwijzing naar Van Gogh, maar ook voor Oekraïne. Tijdens het concert vloeide alles ineen. „Het geel van Van Goghs zonnebloemen, het blauw van de lucht samen met de muziek. Ik moest er bijna van huilen. Dat komt echt niet snel voor.”

Filmbeelden

Nieuws

menu