Francois le Roux en Geert Oldenbeuving combineren artistieke talenten in de Tamboerpassage Hoogeveen

Geert Oldenbeuving en Francois le Rouxen deden het al een keer eerder: 15 jaar geleden. Eigen foto's

‘Een jubileum moet gevierd’, dachten ze. Kunstenaar Geert Oldenbeuving en freelance muzikant/performer Francois le Roux uit Zuid Afrika (afgestudeerd cellist, pianist en fluitist) treden zaterdag 9 juli om 14.00 uur uur weer samen op. In de het midden van de Tamboerpassage.

Tijdens een concert van ongeveer een uur (met vrije entree) probeert Geert Oldenbeuving de muziek van Francois le Roux te vangen in een schilderij.

Ze deden het eerder al ooit. In het culturele jaar ‘Hartstocht’ (2007) waarin Hoogeveen was uitgeroepen tot culturele stad van Drenthe. Hun gezamenlijke optreden gebeurde destijds in Het Podium. Dit jaar vindt het optreden plaats in de Tamboerpassage.

Sinds 2007 hebben ze in tientallen scholen van Hoogeveen hun creativiteit overgebracht, op inmiddels duizenden kinderen waarvan er -tot op de dag van vandaag- ook door hen wordt geprobeerd de muziek van Francois te vangen. Oldenbeuving: „Niet schilderen met een muziekje aan, maar de klanken kleur geven op doek en zoeken naar balans. Eén geheel zijn met de muziek van de cello/piano/fluit of dans van de veelzijdige muzikant.”

Nieuws

menu