Festival U!TdagenD Hoogeveen zoekt podiumkunstenaars voor komende editie

Tropical Summer Show met Stef Arntz.

Tropical Summer Show met Stef Arntz. Foto: Gerrit Jan Rutgers

De aftrap van het culturele seizoen in Hoogeveen begint met Festival U!TdagenD op 1 en 2 september. De organisatie is daarom nog op zoek naar podiumkunstenaars. Podiumkunsten kunnen op 1 september tussen 11.00 en 17.00 uur worden laten zien of horen op podia rondom het theater.

U!TdagenD is voor dans- en toneelgroepen, muzikanten, bands, cabaretiers, stand-uppers, singer-songwriters en andere vormen van optreden de uitgelezen kans om zich te presenteren aan het grote publiek. Elke (semi)amateur uit Hoogeveen en omgeving kan zich aanmelden. Het festivalterrein beslaat dit jaar het Tamboerplein, Hoofdstraat Noord en Theater de Tamboer. Bezoekers worden zaterdags getrakteerd op straattheater en voorproefjes van komend cultureel seizoen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.

Culturele vereniging en amateurgezelschappen kunnen zich ook presenteren met een kraam op de informatiemarkt. Aanmelden voor een optreden of een kraam kan tot 9 mei via www.uitdagend.nl . Het openingsfestival brengt elk jaar duizenden bezoekers op de been. Alle voorstellingen en activiteiten zijn gratis toegankelijk.