Exposities in Bethesda

Een werk van Anneke Schepers. Foto: Anneke Schepers

Anneke Schepers, Geert Schuurman en de Historische Kring exposeren tot en met 29 juli hun werken in de gangen van ziekenhuis Bethesda.

Anneke Scheper maakt schilderijen. „Ik werk realistisch en zowel met acryl- als olieverf. Het schilderen komt vanuit mijzelf. Ik heb hier geen speciale opleiding voor gevolgd. De onderwerpen zijn verschillend: katten, stillevens, oud gereedschap van m’n vader en opa, maar bovenal schilder ik graag bloemen. Ik zie graag expressie, kleur en compositie samengaan tot een mooi harmonisch eindresultaat.”

Ook de werken van keramiek van Geert Schuurman zijn terug te vinden in het ziekenhuis. Pas na zijn pensionering en in een rouwperiode ontdekte deze kunstenaar de kracht van het boetseren. Het maken, bakken en glazuren van in Nederland voorkomende vogels, vissen en zoogdieren hielp hem door de rouw heen. Zijn vogels ‘vliegen’ inmiddels niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België, Engeland, Polen, Noorwegen en Zuid-Afrika.

De Historische Kring heeft een grote verzameling aan oude foto’s van Hoogeveen en omgeving. Een aantal van deze foto’s worden nu tentoongesteld in Bethesda.

Nieuws

menu