Eindvoorstelling Scala Musicalklassen Hoogeveen in De Tamboer

De musicalklassen van Scala gaan het toneel op. Aangeleverde foto

De kinderen en jongeren van de Scala musicalklassen geven zaterdag 21 mei hun jaarlijkse eindvoorstellingen in de Passagezaal van Theater De Tamboer

Om 16.30 uur is het eerst de beurt aan de musicalklassen 1 en 2. Musicalklas 1 met kinderen van 7 tot en met 9 jaar neemt het publiek mee in het leven van een kat met ‘Dagboek van een kat, de musical!’. Eén week lang, elke dag een ander verhaal. Van de Kat van ome Willem tot aan de Gelaarsde Kat. Wat zullen ze beleven…?

Generale repetitie

Daarna spelen de kinderen van Musicalklas 2 van 10 tot en met 12 jaar ‘sCool! de musical’. Over een aantal leerlingen die werken aan hun schoolmusical. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. De verlegen Merle lukt het maar niet om vrienden te maken. Puck wordt verliefd op Charlie, maar hij ziet haar niet staan. Sam heeft faalangst en Robin heeft zijn eigen problemen thuis. Ondertussen hebben ze allemaal last van het arrogante groepje van Jamie. Op de dag van de generale repetitie is Jamie ineens verdwenen. Wat is er gebeurd…?

Tijdens de avondvoorstelling die om 19.30 uur begint, spelen de jongeren van Musicalklas 3 in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar de musical ‘Droomplek 2.0’. Over een groep van 14 jongeren die dagelijks samenkomen op hun hangplek in het park. We volgen hun leven en met name het verhaal van Emma en Jill. Emma kijkt ernaar uit dat ze na dit schooljaar eindelijk met haar dansopleiding kan starten.

Komische noten

Haar droom komt uit. Totdat blijkt dat haar ouders deze opleiding niet meer kunnen betalen. En wat is er toch met Jill? Normaal altijd vrolijk en opgewekt, maar de laatste tijd is ze anders. Gelukkig is de vriendengroep hecht en zijn ze er voor elkaar. De komische noten in de musical zijn de Roemeense Helga die naar Nederland is gekomen om te studeren en de taal te leren en de altijd ‘vrolijke’ wijkagent Krupke.

Aan de avondvoorstelling werkt ook de Musical Entertainment Groep mee. Ze starten de avond met een aantal prachtige musicalsongs en ze spelen een rol in de musical ‘Droomplek 2.0’. Kaarten voor beide voorstellingen zijn te koop via detamboer.nl.

Nieuws

menu