De Tamboer verwelkomt nieuwe rockshow Symphonic Rock Night

Symphonic Rock Night tijdens en eerder concert. Foto: Luuk Braun

Rockband Symphonic Rock Night staat zaterdagavond 4 februari in De Tamboer met hun derde theatershow ‘The third line’, in goed Nederlands: ‘het derde hoofdstuk’.

Muziekliefhebbers van bands als onder meer Pink Floyd, Genesis, Supertramp, The Beatles, Marillion, Rush en Camel, kunnen in deze voorstelling genieten van negen door de wol geverfde profmuzikanten. De rockshow gaat om 20.15 uur van start en duurt circa 2,5 uur, met een pauze (en gratis drankje) halverwege. ,,De ticketverkoop loopt steengoed, maar er zijn nog kaarten bij het theater te verkrijgen’’, aldus gitarist Anand Mahangoe.

Verpletterend debuut

Al vanaf het verpletterende debuut in 2017, regent het positieve kritieken bij de spectaculaire live-band, die ook qua beeld en geluid een hoog niveau haalt. ‘Deze show is binnen dit genre het allerbeste wat Nederland te bieden heeft’, aldus één van de vele reacties in de pers. Die al jaren unaniem lovend is over Symphonic Rock Night. Logisch ook, want de voorstelling wordt gedragen door negen ervaren, hoogopgeleide topmuzikanten uit heel Nederland, die de symfonische rock-muziek kunnen dromen. Met twee toetsenisten, twee gitaristen en twee dames (zang en saxofoon).

De Symphonic Rock Night toert met The Third Line van 22 oktober 2022 tot en met 29 april 2023 langs flink wat Nederlandse theaters. Mahangoe: ,,Van Winschoten tot Rijswijk en van Terneuzen tot Dordrecht. Er is een enorme doelgroep voor deze muziek. Vanaf ons debuut in 2018 zijn de schouwburgen - op de Covidperiode na - vaak al maanden vooraf uitverkocht. De waardering, die werd gemeten via een reactieformulier, scoorde over de tour een rapportcijfer van 9.3. De grote groep 50-plussers die van deze muziek houdt, gaat graag naar het theater. Zij willen comfortabel zitten in een lekkere theaterstoel. En hebben ook de financiële armslag om een kaartje te kopen voor een avondje genieten in de schouwburg. Voor die mensen doen we het.”

Klassiekers

Gitaar-virtuoos Mahangoe vervolgt: ,,We spelen inmiddels al heel wat jaartjes samen en brengen in deze nieuwe show ook klassiekers van bands als Yes, The Eagles en Solution. We worden door kenners steevast de allerbeste tributeband in dit genre genoemd en hebben dus een eer hoog te houden. Dat doen we in deze nieuwe show met legendarische nummers als Heroes van David Bowie, Echoes van David Gilmour en drie songs van Genesis. We blijven daarbij weer heel dicht bij het origineel.”

Nieuws

menu