Kunstenaars van De Streek in Hoogeveen gooien hoge ogen met hun tweedaagse tentoonstelling

Schildersgenootschap De Streek houdt tweededaagse tentoonstelling.

Schildersgenootschap De Streek houdt tweededaagse tentoonstelling. Foto: Delia Bremer

De veertien leden van schidersgenootschap De Streek stelden afgelopen weekend werken tentoon in de Drentse Werf aan de De Vos van Steenwijcklaan.

In de gangen van het pand werden de muren opgeluisterd met talloze schilderijen of tekeningen van de leden. „Het was een groot succes want de tentoonstelling trok meer dan 175 bezoekers”, vertelt galeriehouder Delia Bremer tevreden. Haar galerie is gevestigd in het pand waar het genootschap wekelijks bijeenkomt. Een mooie reden om voor hen deze tentoonstelling te organiseren.

„De bezoekers waren onder de indruk. Opmerkingen die we kregen waren onder meer: ‘wat een mooie ruimte’, ‘wat een talent’ en ‘wat veelzijdig’.

Van elkaar leren

De leden komen iedere dinsdagavond bij elkaar in de Drentse Werf om daar te schilderen of te tekenen. „De diversiteit in stijl, techniek, kleurgebruik en onderwerp is groot en daarom juist zo inspirerend voor elkaar”, stellen ze. Er is aandacht voor elkaars werk en als het klaar is wordt het door de hele groep zorgvuldig besproken. Ook wel kritisch en dat wordt door hen allemaal gewaardeerd, ze willen groeien en zich ontwikkelen in hun hobby.