Black Bottle Riot gaat los in en op Het Podium

Black Bottle Riot komen naar Hoogeveen.

Black Bottle Riot komen naar Hoogeveen. Foto Maaike Ronhaar

Black Bottle Riot komt zaterdag 13 mei naar Het Podium. De gitaarband verovert al vijftien jaar lang de harten van publiek en pers met hun stevige rock. Ze komen naar Hoogeveen met hun vijfde studioalbum op zak: That’s Amore. Kaarten zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl.

That’s Amore is een plaat waarop de band het livegevoel perfect wist vast te leggen, doordat de mannen zichzelf beperkingen oplegden: geen overdubs, niks rechttrekken. Het resultaat is een volwassen album met positieve inslag vol good time rock-‘n-roll. Black Bottle Riot liet zich voor That’s Amore inspireren door de tex-mex rock van Los Lobos, de garagerock van de Hellacopters en alles daartussenin. Op hun vijfde studioplaat toont Black Bottle Riot aan dat ze zichzelf altijd vernieuwen, zonder daarbij hun roots te vergeten: blues, soul en rock-‘n-roll.

Festivals

Black Bottle Riot verdiende zijn sporen in binnen- en buitenland, op enorme podia en festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole. Ze deelden het affiche al met bands als Pearl Jam, The Black Keys, The War On Drugs, Black Stone Cherry, Rival Sons en Ryan Adams. Ook openden ze voor ZZ Top. Liefhebbers van ruige bluesrock van The Allman Brothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en Thin Lizzy kunnen zich klaarmaken voor een heerlijke avond in Het Podium.