Bij storm afstappen! | Onder de loep

In de serie Onder de loep speelt nostalgie een prominente rol. Aan de hand van een oud reclameobject een ansichtkaart of foto uit museum Michielreclame op Buitenvaart, brengt Johann Bisschop de historie tot leven. Deze editie: de BSA.

In het waterrijke buitengebied met haar vele smalle bruggetjes en vonders was de motor een zeer geliefd vervoersmiddel voor dokters. Hier een foto van dokter Jozias Reijnierse met kinderen voor hun woning in Hollandscheveld op zijn motor met het Drentse kenteken D 7766.

In het waterrijke buitengebied met haar vele smalle bruggetjes en vonders was de motor een zeer geliefd vervoersmiddel voor dokters. Hier een foto van dokter Jozias Reijnierse met kinderen voor hun woning in Hollandscheveld op zijn motor met het Drentse kenteken D 7766. Archief Johann Bisschop

Net zo eager als ik vóór mijn zestiende was om brommer te mogen rijden, nog groter was de wens tussen mijn zestiende en achttiende om op de 500cc BMW R50 van grote broer Arnold te mogen rijden. Het zal de lezer dan ook niet verbazen dat ik ruim voor mijn achttiende de motor ‘af en toe even leende’ als ik op een zondagmiddag toevallig eens een keer alleen thuis was. Wij, in het eenvoudige arbeidersgezin aan de Dr. v.d. Veldestraat, waren best heel trots op het bezit van deze mooie motor. Trouwe lezers van deze rubriek kunnen zich daarom wellicht wel voorstellen, dat wij voor andere merken geen goed woord over hadden. Zo woonde er verderop in de straat iemand die een BSA bereed. Maar als die eens langs reed, werd er steevast bij ons thuis meewarig gemompeld ‘Bij Storm Afstappen’.

Tegenstrijdigheid

Nieuws

menu