Amerikaanse band Dirty Streets toert door Europa en doet ook Hoogeveen aan

Dirty Streets.

Dirty Streets. Foto: Melissa Dragich-Cordero

Dirty Streets speelt 29 april in Het Podium. De band staat bekend om ‘haar heerlijke Memphis groove. Op hun platen is een rauwe, luidruchtige mix van pure Amerikaanse motown, stax en rock te horen. Bacon Fat Louis warmt het publiek op als support act.

Justin Toland zanger-gitarist is opgegroeid met liefde voor klassieke rock. Deze muziekliefhebber ontmoette bassist Thomas Storz op 17-jarige leeftijd, en met de toevoeging van drummer Andrew Denham was de band in 2007 compleet.

Dirty Streets begon met een simpele bandopstelling: alleen microfoons op de bas, drums, gitaar en zang. Alles werd live opgenomen, geen tracks en geen scheiding van audiosporen. Op deze manier werden nummers 40 of 50 keer opgenomen, om te zoeken naar de perfecte take. „Deze volharding en discipline zorgt ervoor dat Dirty Streets live altijd weer een dijk van een show speelt, met een ontzettend scherpe timing. Dirty Streets zal een fantastisch concert in Het Podium neerzetten met rauwe rock-soulgroove en een uniek karakter”, aldus Het Podium.

Bacon Fat Louise

De band Bacon Fat Louise is te herkennen aan de cigarbox gitaar, smerige mondharmonica en zuiver opruiende zang. Terug van weggeweest openen de mannen van Bacon Fat Louise de avond in Het Podium. De band rekt de creatieve grenzen van de blues op. Tijdens de coronapandemie heeft de band een nieuwe album opgenomen: BFL#3.