‘Ik heb een mooi en rijk leven’. Dirigent Roelof Bosma: van Tweede Exloërmond naar de Carnegie Hall | Passie voor Muziek

In zijn muzikale leven beleeft Roelof Bosma in 2020 zijn hoogtepunt, wanneer hij op uitnodiging van het bureau van Sir Karl Jenkins met een aantal leden van Vocalin Drenthe meedoet aan een optreden in de Carnegie Hall in New York. In aanwezigheid van de componist wordt met 250 zangers vanuit de hele wereld de compositie ‘Misere, Songs of Mercy and Redemption’ van Karl Jenkins uitgevoerd. ,,Dat ik daar, als zoon van een melkboer, voor 3000 mensen heb mogen optreden, zal me altijd bijblijven.”

Roelof Bosma.

Roelof Bosma. Foto: Andre Weima Fotografie

Roelof heeft plaatsgenomen aan de riante tafel in zijn sfeervol ingerichte woning in Hoogeveen. Het huis ademt muziek, met onder meer een grote cd-collectie. ,,Het zit diepgeworteld”, zegt hij. ,,Ik kan niet zonder muziek.” Na een paar grijze dagen is het de eerste fraaie lentedag van de week. Voordat hij zijn bezoek ontvangt, heeft Roelof kilometers gemaakt op zijn nieuwe fiets. Zo houdt hij de geest en het lichaam gezond. Hij is inmiddels 71 jaar. Het is hem niet aan te zien. Hier zit een gelukkig mens. ,,Ik heb een mooi en rijk leven, een superleuk gezin, een fantastische vrouw, twee kinderen en vijf kleindochters.”

Klarinet