Filosofisch café over verandering klimaat

Hoogeveen - Het Filosofisch Café Hoogeveen houdt op dinsdag 26 maart een lezing. Deze wordt gegeven door filosoof dr. Jan Flameling over het onderwerp: ‘Klimaatverandering – wat te doen? Peter Sloterdijk –Timothy Morton – Thich Nhat Hanh’.

We leven in het antropoceen: het tijdperk waarin de mensheid als nooit tevoren zijn invloed op de aarde laat gelden. Die invloed heeft catastrofale gevolgen: het stijgen van de zee-spiegel, klimaatopwarming, meer broeikasgassen en het uitsterven van soorten, zijn slechts enkele voorbeelden. Hoe het tij te keren? Hoe een homo ecologicus te worden? Wat te doen?

In zijn lezing laat Jan Flameling de aanwezigen kennismaken met Peter Sloterdijk die voorstelt de mens niet langer als ‘enkeling’ en onverschillig toeschouwer op te vatten. De lezing is in de Bibliotheek aan de Willemskade 27 en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Jan Flameling studeerde wijsbegeerte in Groningen, Keulen, Berke-ley en Amsterdam. In maart 1994 richtte hij het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Sindsdien organiseert hij onder meer ‘denkvakanties’.