Taribush Wandelfestival: sport en speldag in de natuur

Lheebroek - Stichting Taribush Festivals houdt zondag 24 maart voor de elfde keer het Lentewandelfestival. De gehele dag staat in het teken van het begin van de lente en de schitterende natuur van Nationaal Park Dwingelderveld, waar verschillende routes zijn uitgezet.

Op de menukaart van de dag vormt het wandelen uiteraard het hoofdgerecht. Het voor- en het nagerecht op Kamp de Marke zijn zeker zo interessant. Letterlijk, want voor elke deelnemer staat een heerlijke kop lentewandelsoep klaar.

Allerkleinsten ook

Het Taribush Wandelfestival is geschikt voor het hele gezin. Maar liefst vijf verschillende routes zijn uitgezet, van een tocht voor de allerkleinsten tot een pittige wandeling van 25 kilometer. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen, op het kamp zijn genoeg leuke activiteiten te doen.

Broodjes bakken boven het kampvuur bijvoorbeeld, lekker springen op het springkussen, boogshieten of heerlijk buiten spelen in het bos. Voor de allerkleinsten is er een Kindertocht, inclusief een ritje met de paardentram naar een geheime plek in het bos. Aan de hand van opdrachten kunnen zij de weg naar het kamp terugvinden. De speurtocht eindigt bij een schatkist, en zodra deze gevonden, mag je er uiteraard een cadeautje uitpakken.

De Avonturentocht

Na het succes van de afgelopen jaren is er ook dit jaar weer een pittige avonturentocht voor kinderen van 7 tot 14 jaar, en hun ouders. De route kent weer vele routetechnieken, maar uiteraard komen de kaart, kompas en striproute weer aan bod! Voor de deelnemers van de avonturentocht zijn uiteraard weer mooie prijzen te winnen.

Voor de geoefende wandelaars zijn drie langere tochten uitgezet. Deze bepijlde routes van 9,19 en 25 kilometer gaan volledig door de natuur. Onderweg kom je geen huizen of verharde wegen tegen, maar loop je over kleinere, kronkelige paadjes, door de bossen, over de heide en langs de jeneverbessen. Zo kom je op plekken waar geen andere gemarkeerde routes lopen. Een unieke kans om alle facetten van het prachtige Dwingelderveld te zien.

Bij aankomst staat de koffie, thee en limonade klaar. Na de wandeling is er voor iedereen een kop lente-uiensoep en voor de kinderen zijn er dus nog veel leuke activiteiten te doen. De volwassen kunnen op het gezellige terras nagenieten van de prachtige wandeltocht, terwijl ze genieten van de bandjes die optreden. Kortom: wie de lente goed wil beginnen, moet op het Taribush Wandelfestival zijn.