Dames Olhaco willen stunten tegen titelkandidaat Dash

Hoogeveen - De volleybalcompetitie nadert de beslissende fase. De heren en dames van Olhaco bevinden zich beiden in een heftige strijd om lijfsbehoud. De heren van Olhaco spelen weer een finale in en tegen Sneek. De dames van Olhaco ontvangen nummer twee Dash.

De dames van Olhaco staan negende in de tweede divisie A. De ploeg van Marcel Veldscholten is nog lang niet veilig en zal de komende weken nog heel wat punten moeten gaan pakken. Olhaco ontvangt zaterdag nummer twee Dash uit Vorden. Dash is nog in een heftige titelstrijd gewikkeld met koploper Zwolle 3. De gasten wonnen dit seizoen vijftien keer en verloren alleen twee keer van Zwolle 3. Olhaco verloor het eerste duel in Vorden tegen Dash met 3-1. Olhaco pakte zaterdag twee punten van Veracles 2 en speelde een goede wedstrijd. Tegen Dash zal Olhaco ook een superdag moeten hebben om voor een stunt te kunnen zorgen. De Hoogeveense dames hebben al eerder laten zien daar toe in staat te zijn. Olhaco won van haar laatste zes duels drie keer, terwijl Dash van de laatste zes er vijf won. De gasten zijn favoriet, maar Olhaco zal graag voor een verrassing willen zorgen. De wedstrijd Olhaco-Dash begint zaterdag in sporthal Trasselt om 18.30 uur.

Heren

De heren van Olhaco zijn druk doende om zich te handhaven in de eerste divisie A. Olhaco won van haar laatste vier duels er twee, maar men is nog lang niet veilig. De ploeg van trainer Dennis Luider speelt weer een finale. Olhaco gaat op bezoek bij nummer acht Sneek, dat zeven punten meer heeft. Dit zijn de ploegen waar Olhaco de punten van zou moeten pakken. In Hoogeveen won Olhaco met 4-0, maar de Friezen zijn de laatste weken goed op dreef. Zij wonnen drie van de laatste vier duels. Olhaco zal in Friesland punten moeten gaan pakken om nog kans te houden Sneek te achterhalen. Sneek-Olhaco begint om 17.00 uur.