VCG wil revanche op VVAK in enige lokale derby

Hoogeveen - Komend voetbalweekend staat er één lokale derby op het programma. Nummer drie VVAK ontvangt in 5F nummer twee VCG.

Dit is meteen ook de enige topper van het weekend. Sweel-Hodo komt daar nog dichtbij in de buurt, want dat duel gaat om een strijd tussen de nummer vier en de nummer twee.

Zaterdag

1E: HZVV hield een voorsprong van zeven punten op ON. Woensdag werd het bekertoernooi verlaten na strafschoppen. De ploeg kan zich volledig richten op de competitie en daarin ontvangt het nummer elf Bedum. In Bedum had HZVV het moeilijk, maar won in de slotfase met 1-3. Bedum speelde van de laatste vijf duels drie keer gelijk en won een keer. HZVV speelde de laatste drie duels, waarvan twee bekerduels, gelijk. Dit is een duel waarin HZVV favoriet is, waarbij Bedum met veel mensen achter de bal HZVV zal opwachten en gokt op een counter. Dat is HZVV dit seizoen wel gewend. Noordscheschut won na drie keer geen zege met enig fortuin van Zeerobben. De ploeg gaat naar Broekster Boys dat lang onderaan stond, maar de 1-2 zege bij HZVV de weg naar boven inzette met vier zeges en twee gelijke spelen. Na 3 november 2018 verloor Broekster Boys geen thuisduel meer. In Noordscheschut won de thuisclub met 2-1, maar de ploeg zal gewaarschuwd moeten zijn.

2J: De Weide kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen DZOH en komt maar niet uit de middenmoot. De ploeg van Marcel Smid ontvangt nummer dertien Omlandia. In Ten Boer werd het 0-0, maar het wordt tijd voor een thuiszege van De Weide, want de ploeg speelde al zes keer gelijk. De Weide is favoriet, want Omlandia won voor 2 februari nog geen wedstrijd, maar daarna zegevierde het al twee keer. De vorm komt dus langzaam terug, maar ondanks dat, moet De Weide de punten thuis kunnen houden.

3D: Hollandscheveld blijft in de gevarenzone door twee nederlagen op rij. De ploeg ontvangt nummer acht SCD ’83, dat al vijf keer op rij niet wist te winnen. In Dedemsvaart verloor Hollandscheveld met 4-3, maar de oranjezwarten hebben eigenlijk geen andere keus dan te winnen. ZZVV presteert een beetje wisselvallig de laatste weken. Een 1-2 zege op SVM werd afgewisseld met een 1-3 nederlaag tegen Elim. De ploeg gaat naar nummer vijf Lutten, dat haar laatste twee duels won. Een lastige klus voor ZZVV, maar een zege is niet ondenkbaar. Koploper Elim is na de nederlaag bij Lutten al weer drie keer zonder puntverlies gebleven. Het ontvangt nummer vier Nieuwleusen en dat is een lastige klus. In Nieuwleusen won Elim nipt met 0-1. De gasten wonnen dit jaar drie van de vier duels en dat zegt genoeg. Elim zal op haar hoede moeten zijn. Hoogeveen leed duur puntverlies bij SCD ’83, maar is nog in de race om de titel. De nummer drie ontvangt nummer zeven Hardenberg ’85, dat dit jaar drie van de vijf duels won. In Hardenberg werd het 0-0, maar Hoogeveen is thuis favoriet.

4E: Nieuw Balinge zit in een moeilijke periode en verloor dit jaar alle drie gespeelde duels. De 2-4 nederlaag tegen hekkensluiter Borger was een fikse teleurstelling. Nieuw Balinge wil zich herstellen tegen nummer twee Onstwedder Boys, dat met 5-4 van SCN verloor. Nieuw Balinge staat nu tiende, maar zal toch de nodige punten moeten pakken om niet in de problemen te komen. Tiendeveen kwam al twee keer op rij niet tot winst en gaat op bezoek bij nummer acht Angelslo. In Tiendeveen wonnen de Emmenaren met 1-3 en Tiendeveen aast op revanche. SCN is nog in de race om de titel, het won dit jaar twee van de drie duels. SCN gaat naar hekkensluiter Borger dat zaterdag haar eerste zege van het seizoen behaalde. Thuis won SCN moeizaam met 2-1, maar als het in de top wil blijven moet deze wedstrijd gewonnen worden.

5F: De derby van het weekend is VVAK-VCG in 5F. VVAK speelde dit jaar nog maar twee wedstrijden en won nog niet in 2019. VCG liet een goede kans op de koppositie liggen door een 0-2 nederlaag tegen koploper Mussel. In Geesbrug won VVAK met 2-3 en VCG wil revanche. VCG zal in ieder geval op de tweede plaats willen eindigen om nog voor promotie naar de vierde klasse in aanmerking te komen. Ook VVAK heeft nog een kansje op de tweede plaats, maar dan zal het wel van VCG moeten winnen vermoedelijk.

Zondag

Hoofdklasse A: Hoogeveen draait een uitstekend seizoen en staat theoretisch op de eerste plaats. Het neemt nu een vierde plaats in, maar als het de inhaalwedstrijden wint, komt het aan kop. Het heeft momenteel de beste papieren voor promotie naar de derde divisie, want het heeft ook al een periodetitel op zak. Woensdag bereikte de ploeg van trainer Nico Haak zonder echt goed te spelen de kwartfinale van het bekertoernooi. Nummer veertien De Bataven komt zondag op bezoek. De gasten wonnen haar laatste negen duels niet. In Gendt won Hoogeveen met 1-2 en ook thuis is Hoogeveen zwaar favoriet. Hoogeveen won haar laatste drie duels, tegen De Bataven moeten de drie punten thuis gehouden kunnen worden.

2L: Zuidwolde leed een dure nederlaag bij hekkensluiter Erica, waardoor de ploeg dertiende bleef. De afstand met de veilige middenmoot wordt steeds groter en Zuidwolde heeft nu de punten dringender dan ooit nodig. Dat wordt tegen de bezoekers uit Dalfsen geen gemakkelijk karwei, want de gasten zijn al vier keer ongeslagen op rij. Dalfsen werd twee keer op rij kampioen en ook dit seizoen doet de ploeg mee om promotie. In Dalfsen verloor Zuidwolde met 2-1, maar het wordt nu tijd voor een daverende stunt.

4E: Hodo heeft dit jaar nog maar twee keer gespeeld en die duels leverden twee zeges op. Hodo gaat op bezoek bij nummer vier Sweel, daar heeft Hodo nog een appeltje mee te schillen. In Hollandscheveld verloor Hodo namelijk met 0-1. Sweel speelde dit jaar al vier keer, won een keer, speelde twee keer gelijk en verloor een keer. Een zware klus voor Hodo, maar als de ploeg de titelstrijd wil volhouden moeten ook deze duels gewonnen worden. Koploper Pesse kwam dit jaar ook maar twee keer in actie, maar won wel twee keer. De ploeg ontvangt zondag nummer elf Vios, dat dit jaar drie keer speelde en daarvan twee keer won. In Oosterhesselen won Pesse met moeite met 0-1. De afwezigheid van Erwin Strijker wegens een wereldreis is een aderlating. Toch kan Pesse zich tegen deze tegenstander geen puntverlies veroorloven.