VVD wil snelweg bij Hoogeveen verbreden

Hoogeveen - Aan beide zijden van de A28 tussen Hoogeveen en Meppel een extra rijbaan. Dat is volgens de VVD Drenthe de oplossing voor het dichtslibben van deze verkeersader.

De A28 is een belangrijke snelweg voor het vrachtverkeer naar Noord-Europa. VVD-Statenlid Johan Baltes: ‘Nu al is Zwolle - Meppel in beide richtingen driebaans. Dat moet wat ons betreft worden doorgetrokken tot minimaal Hoogeveen.’

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Statenover de toenemende files op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen. Het is niet voor het eerst dat de politiek pleit voor de aanpak van de A28-bottleneck nabij Hoogeveen. In 2017 pleitte de ChristenUnie in een Kamerdebat voor een onderzoek naar oplossingen. Waarna de Kamer minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aan het werk zette.

De VVD wil hierover nu ook een lobby richting Brussel starten. De Drentse liberalen willen daarin graag samen optrekken met Transport en Logistiek Nederland, de andere provincies en het Rijk.