Femmy van Issum krijgt Sportprijs Drenthe

Assen / Hoogeveen - Femmy van Issum (78) van de Ronde van Drenthe ontving maandagavond de Sportprijs Drenthe. Deze week gaat de 60e editie van deze wielerronde van start.

Schaatser Kjeld Nuis is tijdens het Sportgala Drenthe uitgeroepen tot sportman van het jaar 2018. Fleur Nagengast uit de gemeente Midden-Drenthe pakte de titel bij de vrouwen.

Nuis werd ook al uitgeroepen tot beste sportman van de gemeente Emmen en van heel Nederland. De schaatser liet tijdens deze verkiezingen bokser Ben Tingen uit Smilde en parawielrenner Cor van Leeuwen uit Borger achter zich. 

Wielrenster Fleur Nagengast eindigde voor judoka Marit Kamps en roeister Femke Paulis.

FC Emmen werd maandagavond in de Nieuwe Kolk in Assen uitgeroepen tot de sportploeg 2018 van Drenthe. De Emmer voetbalploeg troefde het zijspanraceteam van Bennie Streuer uit Grolloo en het eerste herenteam van tennisclub Suthwalda uit Zuidwolde af.

Britt Roos uit de gemeente De Wolden werd tijdens het Sportgala Drenthe in Assen gekozen tot sporttalent van het jaar. Brit liet kickbokser Bjorn Bernsen en zwemmer Juri Dijkstra achter zich. 

De publieksprijs werd gewonnen door Sudosa Desto uit Assen.