Zwemmers ZPC laten zich zien in druk weekend

Hoogeveen - Er stonden dit weekend twee wedstrijden op het programma voor de zwemmers van ZPC. Zaterdag Drachten en gisteren bij de Speedo Challenger in Amsterdam. Beide wedstrijden waren in een 50-meterbad.

De zwemmers die op trainingkamp naar Tenerife waren geweest hadden veel zin om te zien wat er mogelijk was. Toch kwamen deze wedstrijden nog te vroeg om al het werk effect te zien hebben. Carlijn Gruppen deed mooie dingen en sleepte in Drachten en Amsterdam de limieten binnen die nodig zijn voor het NJJK. Jasmijn Sterken zwom vele persoonlijke records en dat deden ook Almyra Santing, Tiamo van der Veen en Cai Mink, waarbij Tiamo op sommige afstanden onder de limiet gingen. Zaterdag zwom hij samen met Olivier Wilbers en Owen Peeks de 1500m vrije slag in Drachten. Dat was voor Olivier en Tiamo een generale repetitie voor het N.K. lange afstanden junioren. Owen, die al lang voor de langere afstanden kiest, is in voorbereiding op het NK. Hij zwom een mooi pr op de 1500m. Goed op dreef waren de gezusters Wiktoria en Julia Redzimska, die beiden mooie dingen lieten zien, waarbij Julia haar persoonlijke records verbeterde. Riemke Tinneveld ging op de 100m schoolslag zo goed dat zij haar tijd met vele seconden verbeterde en daarbij de limiet voor het NJJK op enkele tienden benaderde. Charlotte en Olivier Wilbers laten altijd mooie dingen zien en wat er ook gebeurt, ze gaan ervoor.

Beiden zwommen de langere zware afstanden zoals 400m, 800m vrije slag en de 400m wisselslag met daarnaast nog wat rugafstanden en lieten zien dat zij eigenlijk alles goed beheersen. Dominique Dingshoff kwam naar Drachten voor de 800m vrije slag, maar die mislukte helemaal. Zondag in Amsterdam liet ze zien dat dit een vergissing was en zwom ze op de 400m vrije slag onder de limiet. Ook op haar andere afstanden liet ze haar vechtlust en talent zien. Imre Bouwland zwom mooie races en zij ontwikkelt zich goed, met op al haar afstanden dikke persoonlijke records. Charley Blide had het zwaar dit weekend en zij was op Tenerife de jongste en heeft daar twee zware weken gehad, wat nu even omgezet moet worden in resultaten en dat heeft rust en tijd nodig. Ditzelfde geldt voor Miron Schimmelpenning die op haar schoolslagnummers ver van haar beste tijd bleef, maar op de andere afstanden wel tot nieuwe tijden kwam. Senna van der Veen zwom veel afstanden en zette op enkele daarvan een nieuwe tijd op de klok, zowel in Drachten als in Amsterdam.

Maik Huser zwom in Drachten drie keer in de finale en deed dat op de 100m schoolslag, 100m rugcrawl en de 100m vrije slag, waar hij dan op de 50m moest gaan strijden met de besten. Junior de Bruin zwom in de 50m vlinder finale en werd daar tweede. Alinda Dingshoff zwom de finale op de 50m vlinder en de 50m rugcrawl en werd op deze laatste afstand derde. Niels van Eck zwom in de finales de 50m schoolslag en de vrije slag en bleef op beide buiten het podium, maar met de inbreng van het Nederlandse team vanuit Eindhoven was dat niet zo gek. Mirthe Schenkel zwom op de 200m schoolslag een safe race, maar bij de 100m ging ze er vol voor en dat leverde met 1.15.33 een nieuw pr op en de finale 50m schoolslag, waar ze geen prijs kon pakken.