Huub Deelstra wint trainingsrit

Hoogeveen - Wielrenners van De Peddelaars maakten zich in de laatste trainingsrit klaar voor het wielerwegseizoen. Elders in het land reed de jeugd al wedstrijden om de prijzen.

Zaterdag was er voor de wielrenners de laatste trainingsrit op het sportcomplex De Meerdijk in Emmen. Als voorbereiding op het snel naderende wegseizoen. Aan de start stonden 42 renners en dat waren er wat minder dan de voorgaande weken. Toch kijkt de organisatie met tevredenheid terug op deze trainingsritten, want in zijn totaliteit was de opkomst meer dan verwacht. Zaterdag waren er ook een aantal Peddelaars present en van hen was het vooral de Hoogevener Sander Kikkert, die een goede indruk achterliet.

Samen met de Assenaar Dennis Steverink, reed hij enige tijd voor de rest uit. Maar uiteindelijk werden zij weer ingelopen en opgenomen in de groep. In de slotfase reed de Hoogevener Huub Deelstra weg bij zijn naaste belagers en hij bereikte solo winnend de finish. Kees Kunkeler volgde als derde. In de wedstrijd voor amateurs en sportklasse werd Gert Mulderij derde, Emiel Kunkeler zevende, Sander Kikkert tiende en Martijn Veldink volgde op de 12e plaats.

Bij de junioren finishte Rick Metselaar als vierde. Björn Hommes was met zijn tweede plaats de beste Peddelaar in de categorie nieuwelingen, Rick Doornbos werd vierde en Thijmen de Jonge volgde op de zevende plaats. Zaterdag werd de 18e Omloop van Strijen voor nieuwelingen-meisjes verreden. Daar finishte Rosan Dekker als 16e en Karlijn Koops werd 22e. Zondag was er startgelegenheid voor de jeugd in het Brabantse Sint Willebrord. Daar reed Thom Berends bij zijn seizoenstart naar een negende plaats. De Omloop van Schijndel werd bij de nieuwelingen gewonnen door Bjarne Hemme uit Erica. Peddelaar Jasper Huitema finishte als 13e.