Suthwalda is klaar voor eredivisie

Zuidwolde - Het eerste herenteam van tennisclub Suthwalda komt dit seizoen uit op het hoogste tennisniveau van Nederland. Suthwalda is het enige team uit het Noorden dat speelt op dit niveau.

Ben Hofman (TC Suthwalda) en Martin Bolderman (Sportverlichting.com) spreken van een unieke kans voor de liefhebbers van tennis in het Noorden om dit seizoen wedstrijden op topniveau te kunnen bekijken. Zij hopen dan ook dat vele toeschouwers het tennispark van TC Suthwalda komen bezoeken. ‘Ik kom zeker kijken’, aldus Martin Bolderman, ‘Wellicht steek ik er nog wat van op.’ Het doel is volgens Ben Hofman om te strijden voor klassebehoud en wellicht om voor een verrassing te zorgen.

Afgelopen weekend werd het contract tussen TC Suthwalda en de nieuwe sponsor Sportverlichting.com onder toeziend oog van het eerste herenteam getekend. Door de samenwerking met TC Suthwalda en Sportverlichting.com is het mogelijk dat dit seizoen op zeer hoog niveau wordt getennist in Zuidwolde.

Versterking

De kern van het team dat vorig jaar kampioen in de hoofdklasse is geworden, bestaande uit Floris Kilian, Erik Dallinga en Mattheo Knoop, wordt dit jaar aangevuld met Boy Westerhof, Tim van Terheijden – respectievelijk de nummers 15 en 16 van Nederland – en Jarno Jans. Suthwalda heren 1 speelt dit seizoen vier van de zeven wedstrijden thuis. De eerste thuiswedstrijd is op zondag 7 april, aanvang 12.00 uur. In de eredivisie moeten de wedstrijden op dezelfde dag worden uitgespeeld vanwege de lange reistijd van de tegenstanders. Bij slecht weer worden de wedstrijden daarom in de nabij gelegen tennishal afgewerkt.