Hoogeveen zondag verslaat naaste concurrent

Hoogland - Hoogeveen heeft zondag uitstekende zaken gedaan door naaste concurrent Hoogland met 1-2 te verslaan. Hoogeveen speelde een uitstekend eerste half uur en nam een 0-2 voorsprong. Pas in de slotminuut scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer. Het gat met Hoogland is nu zeven punten. Qua verliespunten staat Hoogeveen bovenaan.

Hoogeveen zondag had niet de beschikking over de volledige selectie, maar begon gelijk met druk te zetten op de defensie van Hoogland die als moeilijk te doorspelen bekend staat. Dat mag ook wel blijken uit het feit dat de ploeg sinds oktober 2018 nog steeds ongeslagen was gebleven. De verwachting was dan ook dat dit een lastige klus zou worden. De thuiswedsrijd in Hoogeveen werd door Hoogland gewonnen.

Wind in de rug

Hoogeveen had de eerste helft de wind in de rug en maakte hier dankbaar gebruik van met snelle uitvallen naar het Hooglandse doel. Er werd goed gespeeld door Hoogeveen en dit resulteerde in kansen. Vanuit een corner kopte Toine Berends in eerste instantie tegen de lat. Vervolgens kon Saber Hendriks er met een korte tik snel bij en zette zo de 0-1 op het scorebord. Hoogland probeerde wel kansen te creëren, maar een opzet werd goed verdedigd en gelijk omgezet in een snelle uitval via Thomas Reinders. Hoogland beging een overtreding maar de scheidsrechter paste de voordeelregel toe en Hoogeveen kon de aanval voortzetten. Een Hooglandse verdediger kon onderscheppen en dacht de bal terug te tikken op de doelman, maar deed dit met een te korte bal. Ook hier was Saber Hendriks er als de kippen bij en kon zijn tweede doelpunt van deze middag aan laten tekenen. Een droomstart voor Hoogeveen dus, met een 0-2 voorsprong. In deze eerste helft deelde Hoogland nog wel wat speldeprikjes uit, maar kon niet echt doorbreken. Hoogeveen had daar geen problemen mee en Saber Hendriks kon zo aanleggen voor zijn derde doelpunt, maar zijn schot ging over. In de slotfase van deze helft ging Hoogland wel sterker spelen, maar keeper Borgman hoefde niet tot het uiterste te gaan om zijn doel schoon te houden.

Scherpte ontbreekt

Na de rust begon Hoogland sterk met meerdere kansen op het doel van Borgman, maar de scherpte zat er niet op. Hoogeveen speelde na de rust minder attent en het spel werd saaier. Een mooie kans van, alweer, Saber Hendriks vroeg een katachtige reflex van Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins, die de bal nipt over zijn doel kon stompen. Een vrije bal van Menno Heerkes raakte de lat. Ook hier was Saber Hendriks bij, maar zijn poging op doel ging over. Hoogeveen leek hierna de wedstrijd probleemloos uit te kunnen spelen. Hoogland zette nog even over de linkerflank aan. De bal werd scherp richting strafschopgebied gespeeld, waar Kreeft net tekort kwam om deze voorzet te onderscheppen. Borgman kwam hierdoor op het verkeerde been te staan. Stijn te Meer maakte hier voor Hoogland dankbaar gebruik van om de bal in de linkerhoek te tikken (1-2).

Hoogeveen kon met een tevreden gevoel en de volle winst huiswaarts keren.