Statenlid Drenthe geeft orgelconcert

Hoogeveen - Roy Pruisscher (27), woonachtig in Emmen en Statenlid voor de ChristenUnie in Drenthe, geeft zaterdag om 13.00 uur een inloopconcert in de Grote Kerk van Hoogeveen. Dit orgelconcert is gratis toegankelijk en is een zogenaamd inloopconcert: iedereen is vrij om te komen en te gaan wanneer hij of zij dat wil.

‘Als ChristenUnie willen we dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk is. Hoe kunnen we dat beter uitdragen dan met een gratis concert?’, zegt Pruisscher. Hij is als organist verbonden aan verschillende kerken, waaronder de Grote Kerk van Emmen. ‘Meestal bespeel ik het orgel tijdens een kerkelijke eredienst. Maar er is zoveel mooie muziek geschreven voor orgel die niet per se kerkelijk is. Met een apart ‘orgelconcert’ kun je wat verschillen laten horen.’

Toegankelijke muziek

Het programma bevat toegankelijke muziek uit Duitsland en Engeland met afwisselend vrije werken en muziek die gebaseerd is op een kerklied. ‘Drenthe kent veel bijzondere oude kerken, die beeldbepalend zijn in steden en dorpen, mét vaak hele mooie orgels’, aldus Pruisscher. Met dit gratis concert wil de ChristenUnie aandacht vragen voor het religieus erfgoed in de provincie. Ook wil de ChristenUnie kunst en cultuur in de schijnwerpers zetten als waardevol voor Drenthe en de samenleving.

Het concert begint om 13.00 uur in de Grote Kerk te Hoogeveen (Grote Kerkstraat 40) en duurt ongeveer 45 minuten. De kerk is open van 12.00 tot 15.00 uur.