Groen licht voor Ronde van Drenthe

Hoogeveen – De gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Westerveld hebben vandaag de evenementenvergunningen voor de Ronde van Drenthe verleend. De ronde wordt 15, 16 en 17 maart verreden. Vorige week kwamen problemen aan het licht met de vergunningaanvragen. De veiligheidsplannen waren op papier niet in orde.

De politie wilde meer informatie. De organisatie heeft een externe veiligheidsadviseur ingeschakeld om de ronde hierin te ondersteunen. Die adviseur blijft ook betrokken tijdens de wielerronde zelf.

Vertrouwen

De burgemeesters Karel Loohuis, Roger de Groot en Rikus Jager hebben er het volste vertrouwen in dat de organisatie al het nodige doet om zich goed voor te bereiden op eventuele calamiteiten. Ze wensen organisatie, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers een sportief en mooi wielerweekend toe.

Emoties voeren boventoon

Vanmorgen, voordat dit nieuws bekend was, was organisator Femmy van Issum nog hoorbaar aangeslagen. ‘Alsjeblieft, vraag me niets’, zegt ze met een brok in haar keel. ‘Ik hoop van harte dat de wedstrijden doorgaan. Ik sta achter mijn mensen. Zij hebben echt goed werk geleverd. We werken nu aan de laatste details.’

Toen zij eenmaal het goede nieuws hoorde was ze overdonderd en wantrouwend. ‘Echt? Ja maar.... Eerst zien en dan geloven.’