Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Hoogeveen - NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, vindt dit jaar plaats op 15 en 16 maart. Ook in Pesse en Stuifzand zijn activiteiten aangemeld. Vrijdag 15 maart wordt bij basisschool De Zandloper in Stuifzand van 9.00 tot 14.00 uur onder meer gewerkt aan het bouwen van een insectenhotel voor op het nieuwe schoolplein.

Dit gebeurt in samenwerking met Het Drentse Landschap. Ook bij basisschool De Akker in Pesse worden de handen uit de mouwen gestoken. Vrijdag 15 maart van 13.00 tot 17.00 uur wordt in het heideterrein naast de school een seizoenenpad aangelegd.

Educatieve opdrachten

Het seizoenenpad is een route waar educatieve opdrachten uitgevoerd kunnen worden, zodat de kinderen van de school leren met respect om te gaan met alles wat groeit en bloeit. Eveneens op vrijdag 15 maart, van 9.30 tot 14.30 uur, wordt bij de Blinkende Wilg aan de Hendrik Reindersweg in Pesse gewerkt aan het verbeteren van bewegwijzering. De Blinkende Wilg staat 300 meter van de doorgaande weg af. Veel bezoekers die voor het eerst komen rijden er voorbij.