Komend voetbalweekend is opnieuw een inhaalweekend

Hoogeveen - Net als vorig weekend staat het komende voetbalweekend opnieuw in het teken van inhaalwedstrijden. Op zaterdag wordt alleen de derby Hollandscheveld-Hoogeveen in 3D gespeeld.

Op zondag komen Hoogeveen, Zuidwolde en Pesse in actie.

Zaterdag

3D: De derby tussen nummer elf Hollandscheveld en nummer vier Hoogeveen staat op het programma. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen nog niet. Hollandscheveld boekte onlangs een uiterst belangrijke zege op SVN ’69 en steeg daardoor naar de elfde plaats. De achterstand op nummer tien Avereest bedraagt vijf punten met twee wedstrijden minder gespeeld. Hoogeveen is met een goede periode bezig en is al zes keer op rij ongeslagen. De ploeg staat op de tweede plaats in de tweede periode en kan bij winst de koppositie innemen. Hoogeveen lijkt gezien de plaats op de ranglijst de favoriet, maar Hollandscheveld is erop gebrand de goede lijn van de laatste wedstrijd voort te zetten.

Zondag

Hoogeveen moet zondag de afgelaste wedstrijd in Hoorn tegen Hollandia inhalen. De ploeg van trainer Nico Haak kende een mindere periode, maar de laatste drie duels werden gewonnen. Hoogeveen staat momenteel derde en heeft twee punten minder dan koploper RKZVC, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Bij winst zou de ploeg aan kop kunnen komen. Hollandia staat achtste en speelde dit jaar vier duels. Een keer won de ploeg, dat was onlangs tegen AWC. Twee keer leed de ploeg een nederlaag en een keer werd het gelijk. Hollandia speelt sinds 1990 al in de Hoofdklasse of Topklasse met enkele kortstondige uitstapjes naar de eerste klasse. Vorig jaar werd Hollandia zesde. De ploeg uit Hoorn is thuis erg sterk, want het verloor thuis maar een keer. Dat was op 16 september 2018 tegen De Bataven. Hoogeveen is gewaarschuwd.

Zuidwolde miste tegen Emmeloord een uitgelezen kans om plaatsen te stijgen en verloor met 1-2. De ploeg van Bas Bijen gaat op bezoek bij nummer vijf Valthermond. Valthermond verkeert in een goede fase en won haar laatste drie duels. Zuidwolde won dit jaar nog geen wedstrijd en snakt naar een overwinning. Zuidwolde kreeg al veertig doelpunten tegen en Valthermond zeventien. Het verschil is veertien punten in het voordeel van de thuisclub, dat thuis slechts een keer verloor. Dat was op 2 december 2018 tegen Lemelerveld. Zuidwolde heeft geen andere keus dan te winnen, want het heeft in de degradatiestrijd de punten hard nodig.

Pesse moet nog een wedstrijd inhalen bij nummer elf Bargeres. De Emmenaren wonnen drie keer en dit jaar waren daar twee zeges op DVC ’59 en EHS ’85 bij. De ploeg is dit jaar nog ongeslagen. Beide ploegen hebben elkaar dit seizoen nog niet getroffen. Pesse gaat fier aan kop al heeft nummer twee Hodo maar drie punten minder. Pesse won haar laatste drie duels en mag normaal gesproken tegen een nummer elf geen punten verspelen. Bargeres is echter aardig op dreef de laatste weken. Pesse zal flink aan de bak moeten om haar twaalfde zege te kunnen laten noteren.