Opa is onbetaalbaar

Hoogeveen - Toneelvereniging De Weide voert vrijdagavond 1 maart en zaterdagavond 2 maart de klucht Opa is onbetaalbaar op. Het stuk wordt opgevoerd in wijkgebouw De Weideblik aan de Ploeger 10.

Het is een stuk in drie bedrijven en is geschreven door Erich Koch. De zaal gaat open om 19.30 uur en de aanvang is om 20.00 uur. De toegangsprijs is 5 euro en zijn in de voorverkoop al te halen bij het wijkgebouw en anders voor aanvang van het toneelstuk aan de zaal.

Huwelijkszwendelaar

Het stuk gaat over huwelijkszwendelaar graaf Felix die zicht in pension WimmeI genesteld heeft. Daar waar eigenaresse Roos en haar vriendin Milly meteen voor zijn charmes vallen. Niet zo verwonderlijk, want hun mannen, Walter en Oscar, zijn geen schoolvoorbeelden van opmerkzame echtgenoten. Niettemin, Walter heeft ondertussen wel in de gaten wat er speelt. Samen met Oscar neemt hij dan deel aan een gefingeerde overlevingstraining, om direct na z'n vertrek weer terug te keren en in z'n eigen pension een kamer te huren als mevrouw Waltine.

Zedenpolitie

Kort daarna verschijnt ook Oscar weer ten tonele, verkleed als controleur van zedenpolitie. En vanaf dat moment kan de toeschouwer z'n borst wel nat maken. Zeker, als men nog in aanmerking neemt de komst van een wulpse Poeske, op zoek naar Oscar, dat Walter nog in de kleren moet kruipen van een rocker en daarna met Poeske in een en hetzelfde bed terecht komt, terwijl Oscar noodgedwongen als zijn zus moet fungeren en aansluitend de verloofde wordt van oplichter graaf Felix. Opa scharrelt tussen dit alles door als een vergeetachtige oude sukkelaar, die voor letterlijk niets meer te gebruiken is.