Dj’s gezocht voor Freedom Dance Battle

Emmen - Drentse dj's die azen op een podiumplek tijdens het Bevrijdingsfestival in Assen en het DJ Festival in Emmen kunnen zich tot 1 maart opgeven voor de Freedom Dance Battle.

Uit alle aanmeldingen selecteert een speciale commissie de acts die mogen deelnemen aan de voorronde in Assen. De meest getalenteerde acts gaan door naar de finale op 12 april in De Zwetser in Emmen. Na afloop van de finale maakt de jury de winnaars bekend.

Dj’s die willen meedoen moeten via een digitaal platform kunnen laten horen wat zij in twintig minuten kunnen presteren. Een verwijzing naar bijvoorbeeld YouTube is voldoende.

De jury bestaat uit Tessa de Wilde (organisator Club Nu), Harm Brüning (HB Systems) en dj Roy Keuter, alsmede een mystery guest.

De Freedom Dance Battle is, volgens Erik de Vries medewerker popmuziek van Stichting Kunst & Cultuur, 'de kans voor aanstormend talent om zich in de kijker te spelen van programmeurs.' K&C werkt volgens hem met collega-organisaties aan meer presentatiemogelijkheden en workshops voor dj’s.

Aanmelden voor deze Battle kan tot 1 maart door een mail te sturen naar erik@kunstencultuur.nl.